Komplett och fullintegrerad säkerhetslösning

Här kan du läsa mer om ARAS Security och våra produkter

 


NOX inbrottslarm och passersystem 

NOX är ett kombinerat inbrottslarm och passersystem, där hög säkerhet kombineras med flexibla och innovativa automationslösningar. 

Varför NOX?
Kombinera passersystem och inbrottslarm
Inga återkommande licenser
Fritt programmerbart
Öppet för integration och mot installatörer 
Modulbaserat
Appar till iOS, Android och Windows
Management plattform för multisite 
SBSC larmklass 3

Full automation
Med NOX kan du automatisera fastigheten efter önskemål. Den inbyggda programmeringsmodulen möjliggör att anpassa varje enskild del av systemet helt efter era behov. Även automation mellan NOX och andra system är möjligt, exempelvis bokningssystem, CCTV, värme- och ventilation, belysning eller KNX-system.

Se alla NOX-produkter här

Ta kontakt med oss här 

NOX Broschyr
 

Om NOX Systems 
NOX Systems är baserade i Liechtenstein, och producerar alla komponenter i Europa. NOX grundades 2001, och har idag växt till ett av de starkaste kombinerade systemen på marknaden. Med fokus på effektiv utveckling utan långa ledtider på nya funktioner och hög bibehållen säkerhet och flexibilitet står NOX ut bland mängden. I en tid med ökade krav på säkerhet, automation och integration till externa system, är plattformen marknadens mest framtidssäkra system.


 

Grafisk styrning 

En NOX anläggning kan styras från
- iOS (iPhone eller iPad)
- Android (smartphone och tablet)
- Windows (tablet eller desktop)

I appen kan du bland annat: 
- Se alla sina anläggningar med NOX i samma gränssnitt
- Till- och frånkoppla inbrottslarm
- Aktivera / deaktivera detektorer
- Låsa upp / låsa dörrar
- Administrera användare i systemet
- Se livestream från kameror
- Se aktuell temperatur och fuktnivå

Se produkter för grafisk visning till NOX 


 

SIMS

SIMS är namnet på NOX managementplattform, ett system som idag används av företag, fastighetsförvaltare, installatörer och larmcentraler. Från SIMS kan du från ett och samma gränssnitt koppla alla dina NOX-anläggningar.

Från SIMS kan du administrera användare, inbrottslarm, passersystem, kameror och andra integrerade system. Inbrottslarm, passersystem och kameror kan styras direkt från planritning i ett grafiskt gränssnitt. 

 

SIMS är SQL-baserad, vilket möjliggör för integrationer till Active Directory eller andra HR-databaser, besökssystem och bokningssystem. 

Se programvaror till SIMS


 

Kortläsare

Med NOX kan du fritt välja kortläsare från en rad olika fabrikat. NOX kan hantera kortläsare med OSDP v2 och Wiegand protokoll. Vi rekommenderar OSDP v2 framför Wiegand, då läsaren får tvåvägskommunikation via protokoll istället för via kabel. Det ger högre säkerhet, mer funktionalitet till kortläsaren, och en mer framtidssäker lösning.

Vi har kortläsare för marknadens vanligaste kortteknologier, inklusive mifare classic, mifare sektor, Desfire och SEOS. Även kortläsare med Bluetooth-läsning vilket öppnar upp för att använda telefonen som behörighet. 

Se ARAS sortiment av kortläsare till NOX


 

SimonsVoss

SimonsVoss trådlösa dörrar, Smartintego, är fullintegrerade i NOX. Online-dörrarna kan utföra samma handlingar som en dörr med kortläsare, exempelvis automatiskt frånkoppla larm. Trådlösa dörrar används främst till innermiljö, för att slippa nycklar och öka säkerheten. 

SimonsVoss trådlösa dörrar finns både i online och offline version. En onlinedörr kommunicerar med en router, och routern kommunicerar med NOX-centralen. Offlinedörrar förutsätter en uppdateringsläsare som uppdaterar och hämtar hem data på kortet. 

Smartintego finns med dörrbladsläsare, cylinder, hänglås och skåpslås. 

Se sortiment för trådlös passagekontroll


 

Kameror

VMS (Video Management System)
NOX och SIMS är integrerade med marknadens mest använda kamerasystem, som exempelvis Milestone, Avigilon och Eocortex. Integration mellan kamerasystem och SIMS ger möjlighet att direkt i SIMS-grafiken klicka på kameraikoner och få tillgång till en livestream, samt att koppla kamerabilder till larm från NOX inbrottslarm.

Eocortex finns att köpa och stöds direkt av ARAS. Läs mer om Eocortex här.

Kameror från UNV
Kostnadseffektiva och robusta kameror från UNV, som fungerar utmärkt till Eocortex programvara.

Se vårt sortiment av kameror

Se integrationer till kamerasystem


 

Integrationer

Med NOX och SIMS finns en rad olika protokoll och metoder att integrera med tredjepartsystem. NOX tillhandahåller ett SDK (software development kit) som ger möjlighet för vem som helst att själv bygga en integrationen mot NOX. Vi gör även integrationer med SSH, XML, JSON, Modbus, ASCII, SNMP och direkt till SQL databasen i SIMS.  

ARAS Security programmerar själva integrationer mellan NOX, SIMS och tredjepartsystem. För integrationer vi ännu inte tillhandahåller med som efterfrågas går det bra att kontakt med ARAS direkt på genom länken nedanför.

Se vårt sortiment av färdiga integrationer

Ta kontakt med oss för utveckling av ny integration


 

Applikationer

Aras utvecklar applikationer till NOX för att säkra att systemet löpande möter kundernas behov. Detta kan exempelvis vara engångskoder, besöksregistreringssystem, webbaserad köpa-tid-funktion.